Foto: Hugo Thambert

Mitt storslagna liv vinner Barnradions bokpris 2020

Barnjuryn har enats och utsett Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld till årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar. Det är andra gången Jägerfeld får priset. 

måndag 02 november 2020

Juryns motivering: "Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld är en självklar vinnare! Den är både rolig och allvarlig. Vi kämpar alla med något, precis som Sigge, och det är skönt att veta att man inte är ensam. Det är bra att kunna skämta men kanske inte om allt och författaren balanserade humorn med allvaret riktigt bra. Ett gott skratt och en påminnelse om att vi alla kämpar. Den enda frågan är: När kommer uppföljaren?"

– Jag är så otroligt glad och hedrad att jag knappt har ord för det, säger Jenny Jägerfeld. Fast okej, några ord har jag! Det var som att det tjongade till i skallen (på ett bra sätt) när jag fick veta, för att det var så oväntat. Det som gör att det känns så extra makalöst fint är att det ju är barnen som har valt ut boken, de som jag faktiskt skriver för, de som jag vill ska läsa och skratta och känna en massa olika saker. Det är de som tyckte om den och brydde sig om min Sigge! Det gör mig så himla glad. Jag är också så galet hedrad eftersom de andra böckerna och författarna är så jäkla bra. Så jag vill bara säga ett stort TACK!!! i versaler, precis som Majken skulle ha gjort!

I Mitt storslagna liv möter vi Sigge, hans mamma och syskon som har flyttat från Stockholm till Skärblacka, hem till mormor och hennes pensionat. Sigge tycker att det är toppen. Nu kan han reboota sig själv och bli en ny människa. Planen är att bli omåttligt populär eller i alla fall att kunna prata med folk utan att de tittar på honom som om han var ett freak. Men hur gör man för att få vänner? Hur blir man populär? Och framför allt: Kan man fixa det på 59 dagar?

I mars 2021 är Sigge tillbaka i Min storslagna död

Det här är andra gången Jenny Jägerfelt tilldelas Barnradions bokpris som hon fick 2018 för Comedy Queen

Barnradions bokpris är Sveriges Radio och UR:s pris för årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar. Priset är unikt eftersom det är de unga läsarna själva som utser vinnaren. Juryn består av fem elever från mellanstadiet som läser och diskuterar böckerna och utser en vinnare som tar hem äran och prissumman på 30 000 kronor. I år kommer juryn från Årstaskolan i Stockholm. 
Nominerad till årets pris var även Vi går varvet av Ina Lagerwall. Förra årets vinnare var F som i sämst av Cilla Jackert. 

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår