Räkna ner till jul med årets adventsbok, jul- och ljudkalendrar

Snart är det dags att läsa första kapitlet i årets magiska adventsbok, öppna första luckan i julkalendrar som tar oss med till Astrid Lindgrens och Hogwarts världar eller lyssna till första avsnitten i två aktuella ljudkalendrar. I år finns många möjligheter att maxa nedräkningen till jul!

tisdag 17 november 2020

Årets adventsbok! För nionde året i rad ger Rabén & Sjögren ut en adventsbok med två av Sveriges bästa barnboksförfattare och illustratörer. Med Vi måste rädda julen har Augustprisvinnaren Ellen Karlsson och illustratören Cecilia Heikkilä skapat ett fartfyllt och roligt äventyr där målet är att rädda julafton. Det julpysslas i raketfart, äts kristyr och slemmig sill, och tomtekläderna bärs förstås på daglig basis allt för att kompensera den jul som kan ha gått förlorad. Boken är uppdelad i korta, fyrfärgsillustrerade kapitel (plus ett extra bonusavsnitt) som kan läsas varje dag fram till jul, med avslutning på juldagen. Det är mysigt, lite sorgligt, spännande och stämningsfullt. Igenkänningsfaktorn är hög både för små och stora.

Med Astrid Lindgrens Adventskalender kan du pyssla, måla, pussla och leka med en ny överraskning varje dag fram till jul! Möt många kända och omtyckta karaktärer från Astrid Lindgrens sagovärld i 24 roliga luckor. Här finns något för alla!

Fira jul på Hogwarts! I En magisk jul på Hogwarts får du följa med in i Harry Potters magiska värld mitt i julfirandet. I stora salen, som ses i Harry Potter-filmerna, står den magnifika 3D pop-up julgranen redo att dekoreras med 25 små minnessaker av ikoniska föremål och element från filmerna som gömmer sig bakom luckorna i boken. 

Förra årets adventsbok, Den helt sanna julsagan om kentauren som ville komma hem, finns att lyssna på hos Storytel med start den 1 december. Mats Strandberg och Sofia Falkenhem är duon bakom den här actionfyllda och samtidigt stämningsfulla berättelsen om vänskap, hemlängtan och konsten att lära sig skilja sagor från sanning. En ständigt aktuell twist!

Årets julkalender i Barnradion är baserad på bokfavoriten Knäckarbanketten av Sara Bergmark Elfgren och Emil Maxén! En kalender som innehåller udda mytologiska varelser, syskonrivalitet och vänskap, falska grevar och skvallriga markisinnor, svek och hjältemod – och mopsar. Till kalendern finns även en lärarhandledning som man kan ladda ner hos Barnradion

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2020
179 kr Merch - Månadskalender
Utgiven: september 2020
219 kr Merch - Månadskalender
Utgiven: september 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår