Foto: Johan Paulin

Comedy Queen filmatiseras av Sanna Lenken

Nu står det klart att inspelningen av Comedy Queen, baserad på Jenny Jägerfelds prisade roman, startar den 4 maj. Filmen regisseras av hyllade Sanna Lenken, vars senaste regiverk Tunna blå linjen precis gjort succé på SVT.

tisdag 16 mars 2021

Sasha ska precis fylla 13 år och drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en – Comedy Queen.

– Jag dras till den här typen av historier med en allvarlig botten men som är berättad med humor och värme. Det är en annorlunda överlevnadshistoria som berör och som ger tröst och hopp!, säger Sanna Lenken.

Filmen Comedy Queen är baserad på Jenny Jägerfelds roman med samma namn som har rosats av både läsare och kritiker, belönats med Barnens Romanpris och nominerats till Augustpriset.

– Jag är så vansinnigt glad och hedrad att det ska bli film av Comedy Queen! Och extra glad att FLX, som jag känner så mycket förtroende inför, ska göra den. FLX har dessutom gjort ett fantastiskt arbete med castingen så det kommer att bli väldigt spännande att se hur Sasha, Abbe och Märta och dom andra pratar, går runt, känner stora känslor och i allmänhet bara beter sig på en filmduk, säger Jenny Jägerfeld.

Inspelningen av Comedy Queen sker i Göteborg och Stockholm och påbörjas den 4 maj. För manus står Linn Gottfridsson (Björnstad, I taket lyser stjärnorna). Producent för filmen är Rebecka Lafrenz (Berts dagbok, Cockpit, Sebbe) och Anna Anthony (Jalla! Jalla!, Unga Astrid, Zozo). Exekutiva producenter är Joshua Mehr och Pontus Edgren.

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat Maria Wern, julkalendern Tusen år till julafton och hyllade sketcher i Melodifestivalen. Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe, aktuell som Magnus i Tunna blå linjen på SVT, och i rollen som Sashas bästis Märta ser vi långfilmsdebutanten Ellen Taure. Filmen är producerad av FLX i samproduktion med Film i Väst, SVT och SF Studios, som också hanterar distributionen i Norden. Filmen har premiär våren 2022.

89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jenny Jägerfeld
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår