Illustratör: Johanna Kristiansson

Alice kan allt. Jo det kan hon faktiskt!

Alice kan allt! är den efterlängtade uppföljaren till Alice vet allt!, feel good-bilderböcker om en alldeles underbart självklar tjej med härligt självförtroende.

onsdag 31 mars 2021

Ingelin Angerborn är mest känd för sina mysryshistorier för åldersgruppen 9–12 år och toppar ständigt listan över utlånade författare på våra bibliotek. När hon blev farmor uppstod en lust att skriva bilderböcker.

– Jag tror faktiskt att det helt och hållet beror på att jag har fått barnbarn och därmed på nytt fått möjligheten att komma nära yngre barns sätt att tänka och vara. Det är så oerhört inspirerande och ger så mycket nya tankar och idéer. Dessutom ville jag nog skriva något som mina egna barnbarn skulle kunna läsa, säger Ingelin Angerborn.

I Alice kan allt! får vi återigen stifta bekantskap med Alice som faktiskt kan allt. Hon kan Hon kan gunga högt, ta på sig skorna själv, läsa bokstaven A och rita alldeles perfekta hjärtan.

– Det var mitt äldsta barnbarn som inspirerade till boken, berättar Ingelin. Hon hade en period i fyra-femårsåldern då hon kunde precis allt, och då allt hon gjorde var fantastiskt. Hon kunde rita perfekta hjärtan, dansa underbara danser och allt annat man kan tänka sig. Det fanns liksom ingen hejd på självförtroendet, och det var bara så härligt att se denna trygga tilltro till den egna förmågan.

Alice kan allt! är andra boken om den egensinniga flickan och illustreras av Johanna Kristiansson.

– Det är lekfullt och roligt att teckna Alice. Hon är kaxig och sprallig, så jag har försökt fånga hennes livfullhet, fart och fläkt i mina bilder. Roligt också att få peta in en massa stök och prylar i bakgrunderna!

128 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår