Illustratör: Ebba Forslind

En vild, vild western för små äventyrare

Välkommen på en western-matiné för de yngsta äventyrarna som älskar fantasilekar! Jane och vilde Bill är en oemotståndligt fartfylld bilderbok av kritikerfavoriten Ebba Forslind.

tisdag 30 mars 2021

"Jane spottar i marken och skjuter prick i galopp från sin häst. Satan heter hon, svart som natten."

Häng med Jane som gör uppror mot den elaka cirkusdirektören, hjälper Vilde Bill och befriar de tillfångatagna hästarna. Kritikerfavoriten Ebba Forslind är tillbaka med en vilda västern-historia om Jane och hennes häst Satan.

Med humor och berättarglädje skapar hon ett storslaget och spännande äventyr där illustrationerna gör att du känner den torra ökensanden vina fram.

– Jag ville skriva en egen hjältesaga enligt det klassiska narrativet om ensamvargen och längtan bort. Miljön bär drag av den stereotypa så kallade vilda western men jag ser det snarare som ett barns fantasi kring det, hur ett barn placerar sig själv i centrum för ett äventyr som på så sätt även överskrider konventionerna, säger Ebba Forslind.

Jane och vilde Bill är inspirerad av den verkliga äventyrerskan Calamity Janes liv under slutet av 1800-talet.

– Hon var en udda fågel i den klassiska westernhistorien men hennes egen berättelse om sitt liv räknas av andra historieskrivare som lögn och överdrifter, säger författaren och fortsätter:

– I bilderna har jag bland annat velat skildra landskapet, det stora vidsträckta som är både lovande och spännande men också skrämmande och ödsligt, samt upplevelsen av dagen och natten och skillnaden mellan naturligt och artificiellt ljus.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår