Foto: Lena Ehring

Per Nilsson när han är som bäst!

I Augustprisade Per Nilssons nya roman Allt ska bli bra förlorar Pi fotfästet och hittar det igen med hjälp av Eli: ett ”Jesus-barn” med kraften att trösta.

tisdag 25 maj 2021

Pis liv förändras i ett slag precis innan höstterminen börjar. Föräldrarna flyttar isär och Pi känner sig ensammare än någonsin. Men så börjar Eli i klassen. Han är annorlunda, liknar inte någon Pi mött tidigare. Det sägs att han inte kan cykla, och inte vet vad Minecraft är. Ingen vet var han kommer ifrån eller varför han inte kan stanna.

Under några dramatiska veckor blir livet som en tur i en bergochdalbana. Men till slut har Pi ändå lärt sig något om vänskap och kärlek. Och om att dansa.

– För mig började det med två olika idéer. Dels om ett barn vars värld kollapsar när hans föräldrar flyttar isär. Och hur han hittar tillbaka till ett sätt att se på sin mamma och pappa som människor. Och också hittar kraft i skapandet. Dels om ett Jesus-barn, en flyktingpojke med förmågan och kraften att nå fram till människor, att Trösta och ge styrka, säger Per Nilsson.

Resultatet blev ett möte mellan vardag och magi. Allt ska bli bra handlar om ensamhet, kompisrelationer, maktkamp på skolgården, skilsmässa – kort sagt mycket att känna igen sig i för nästan-tonåringarna. Det är en nyanserad och varm berättelse som är lätt att ta till sig.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår