Illustratör: Josephine Lawrence

Ett spännande undervattensäventyr där du bestämmer vägen

Känner du ibland att du önskar att du kunde få bestämma hur en bok ska fortsätta? Nu har du chansen. Det farliga djupet är ett interaktivt läsäventyr av marinbiologen Linus Hammar Perry och illustratören Josephine Lawrence. En berättelse med en början, men många slut! 

onsdag 23 juni 2021

Du är så liten att vem som helst kan äta upp dig. Vill du simma ner till de mörkaste bottnarna och jaga mask eller prövar du hellre lyckan i en glittrande undervattensstad? Och vad gör du när krabban kniper tag i din fena, när du blir attackerad av hajar eller när den oemotståndliga havsmusen glider förbi?

Det farliga djupet är ett interaktivt soloäventyr om det händelserika livet i havet. Du är ett litet torskyngel, vars mål är att hitta mat, undvika havets många faror och till slut bli vuxen och få egna yngel. Detta faktaäventyr har en början, men många slut. Hur långt ditt liv blir som fisk beror på dina val – och en smula på tur, precis som i verkligheten. Du stryker troligtvis med ett par gånger, och får börja om som fiskyngel på nytt, innan du når ditt slutmål: att bli torskförälder. Men det är lite det som är poängen, att prova sig fram genom olika äventyr. Samtidigt lär du dig om hav, djur och havets förändring.

– Havet är så äventyrligt, inte bara för oss människor utan också för alla djur som bor där nere, som vi inte alltid tänker på. Jag ville skildra det. Det är också så att vi inte tagit hand om havet särskilt väl. Kanske det blir lättare i framtiden om barnen har koll på vad som finns under ytan och känner anknytning och fascination? Sedan är det ju väldigt kul, att få omsätta det jag kan inom hav och ekologi till roliga eller läskiga små strapatser, säger Linus Hammar Perry.

Josephine Lawrence har illustrerat de underbara undervattensbilderna, varav en del miljöer sällan eller aldrig har skildrats förut.

– Det var väldigt roligt att vara med att skapa denna bok då jag själv alltid varit intresserad av havet. Jag har själv läst biologi på universitet i flera år och har länge varit mycket intresserad av havet men lärde mig enormt mycket om arter, fakta om alla olika miljöer och om torskens liv och faser tack vare Linus all kunskap.

 

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår