Lotta Kühlhorn

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Lotta Kühlhorn är en av våra främsta och mest älskade formgivare. Hennes formspråk har idag nått de flesta svenskar i form av bokomslag, tygmönster och porslin. I sina mönster jobbar hon mycket med ätbara motiv, och i sitt rosa kök experimenterar hon gärna med färg och form. Hon har en kurs i festkunskap i bagaget, djupdyker ofta i gamla kokböcker och provar sig hela tiden fram till nya spännande matupplevelser.

Relaterat

Mat, mat, mat

Om boken

Vad blir det för mat idag? Öppna kylskåpet så får du se. Med en liten människas blick får vi följa med på ett matäventyr som väcker lust och tankar kring former, färger, konsistenser och smak. För mat är ju mer än en smak i munnen. Hur känns spagetti och hur smakar citronen? Och vad händer med det hårda kalla ägget när äggskalet krossas?

Fredrica Isenborg, Lotta Kühlhorn

Mat, mat, mat