Håkan Borgström

Foto av:

Malin Hoelstad

Jag har arbetat som vetenskapsjournalist sedan mitten av 1980-talet, som anställd men framför allt som frilansjournalist. Uppdragstagarna har varit allt från Dagens nyheter till Ny Teknik eller Tidningen Vi.

Jag var med och startade en frilansgrupp som heter Vetenskapsjournalisterna. Där byggdes såväl kompetens som kamratskap under många år.

Bokdebuten kom år 2001 med vetenskapsthrillern Den sjunde djävulen. Efter det har jag skrivit en rad faktaböcker om allt från samhällets energibehov till läs- och skrivsvårigheter hos barn och ungdomar. Ett par debattböcker har jag och hunnit med, om IT-säkerhet och om osäkerheten med den mat vi äter.

Tre barnböcker med ämnen som naturens uppfinningar, vardagssaker och robotar har också utkommit på annat förlag. Förutom att skriva älskar jag att hitta och ta fotografier som passar ihop med texterna, så att allt tillsammans utgör en helhet. Så har jag även arbetat med de nya barnböckerna för Rabén & Sjögren.

Det går att hitta mer om mig och böckerna på min webbplats: www.skribent.se

Jag arbetar också med kommunikation i mitt företag Capito AB. Där hjälper jag olika organisationer att förmedla budskap via allt från foldrar och broschyrer till webbplatser. Jag skriver och bygger texter, men leker också med bilder, tillsammans med formgivare, illustratörer och andra för organisationer som Kungl. Vetenskapsakademien, Stockholm Resilience Centre, Vinnova och många andra.

Läs mer på webbplatsen www.capito.se

 

Relaterat

Naturens mysterier

Om boken

Nio kluriga och kuliga frågor om naturens mysterier får sina svar, rikligt illustrerade med färgfoton.

1. Hur många myror finns det i en myrstack?
2. Kan man gräva sig tvärs igenom jordklotet?
3. Kan vinden lyfta hus?
4. Kan man se på färgen att en kameleont är arg?
5. Andas fiskar i vatten?
6. Jagar köttätande växter?
7. När byter lysmaskar batterier?
8. Hur vet ett frö vad som är upp och ner?
9. Finns vampyrer på riktigt?

Håkan Borgström

Naturens mysterier