Illustratör: Emma AdBåge

Vi hittar Smulbert i efterlängtad nyutgåva

Emma AdBåges bilderbok Vi hittar Smulbert fick kultvarning när den utkom i original 2009. På sitt karaktäristiska och humoristiska sätt berättar hon om starka känslor, döda skalbaggar och fina sandslott.

torsdag 09 maj 2019

Mamma, Bert och jag ska vara på stranden hela dagen. I en sandgrop hittar vi en skalbagge. Han ska heta Smulbert och han ska få världens största och finaste sandslott. Men när Smulbert till slut ska flytta in rör han inte längre på sig. Smulbert är död!

Vi hittar Smulbert handlar om en sommardag fylld av lek och glädje, men också besvikelse och ilska. Träffsäkert och lekfullt skildrar Emma Adbåge starka känslor och tvära kast mellan glädje och gråt. Hur hanterar man en död skalbagge samtidigt som man hittar ett efterlängtat kex i sanden?

Vi hittar Smulbert utkom första gången 2009 på Eriksson & Lindgren. Boken var Emma AdBåges femte bilderbok sedan debuten 2001. Idag är hon en av våra mest namnkunniga illustratörer till såväl sina egna som andra författares texter. 2018 mottog hon Augustpriset för Gropen som hon både skrivit och illustrerat.

Några pressröster om boken: 

”Vi hittar Smulbert är en effektfull bilderbok som ger en trivsam retrokänsla.” Ulla Rhedin, Dagens Nyheter

”En bilderbok med djup” Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet

”Kultvarning! Systrarna Adbåges bilderböcker är bland det allra bästa och roligaste i sin genre.” Agneta Edwards, Helsingborgs Dagblad [om Emma AdBåges Vi hittar Smulbert och Lisen Adbåges Kurt och Kio vill ha koja]

89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.