Johanna Westman tillbaka med ny kokbok för unga kockar
Foto av :
Ulrika PousettePublicerad:
2021-04-28Om alla lät barnen ta ansvar för middagslagandet en dag i veckan – vilken matrevolution det skulle bli! I Jag fixar middan presenterar Johanna Westman 52 enkla och goda recept och knep som får både barn och föräldrar att känna sig trygga i köket.
Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör – att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan. Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.
Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.
Johanna Westman
Johanna Westmans nya bok Jag fixar middan! består av 52 recept – ett för varje vecka i ett helt år. Kanske vill du göra något vegetariskt? En mättande soppa eller en piffig pasta. Mer än hälften av recepten i boken är växtbaserade. Det finns också recept på maffiga smashburgare, gräddig fiskgratäng och smarriga kycklingfajitas. Recept för alla smaker och säsonger. Dessutom många bra tips på hur du lyckas allra bäst i köket.
Relaterat
Relaterade artiklar