bok

Rädda kungen!

Tidens hjältar

Sofi Hjort

Författare

Kim W Andersson

Illustratör

Beskrivning

2017-05-19
Svenska
6-9

Författare

Sofi Hjort

Illustratör

Kim W Andersson

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Stella och Ravi är kompisar, och de har en hemlighet: De kan resa i tiden! Bakom skolan står deras tidsresemaskin, Tempo, som tar med dem på hemliga uppdrag. Tempo piper när det är dags för barnen att sticka iväg på en ny tidsresa, och det är bara Stella och Ravi som kan höra hans pip.

Den här gången hamnar barnen i Ornässtugan i Dalarna år 1520. Dit kommer också Gustav Eriksson, eller Gustav Vasa som han är mer känd som, för att gömma sig. Fast efter halva natten måste barnen hjälpa honom att fly genom dasset! Ett solklart uppdrag för tidshjältarna Stella och Ravi!

Tidens hjältar är en ny lättläst serie av Sofi Hjort och Kim W Andersson med fokus på historia. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer! Tidens hjältar avslutas också med faktauppslag som berättar lite mer om den epok som tidsresan gått till.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Lättläst

Publiceringsdatum

2017-05-19

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129700824

Antal Sidor

45

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

217

Vikt (kg)

0.213

Bredd (mm)

150

Hållbarhet

 

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden

Om boken

"Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden ger läsaren precis vad titeln utlovar, beskrivet på ett sätt som låter dig äcklas och förfäras (och kanske skratta lite ibland?)" Helhetsbetyg: 4 - Lina Wersäll, BTJ
Hur kändes det att dö av böldpest? Hjälpte det verkligen mot sjukdomar att låta blodiglar suga ens blod? Vilken var den fulaste svordomen på 1600-talet? Hur var det egentligen att jobba som bödel? Och hur många sorters djur fanns det på skeppet Vasa när det sjönk – och vilken sort fanns inte ombord? Sveriges historia består inte bara av kungar och krig. Den är full av äckliga, knäppa, roliga och läskiga saker som du aldrig hört talas om förut! I den här boken har Sofi Hjort samlat det allra mest spännande och överraskande. I korta, enkla och roliga faktatexter berättar hon om fruktansvärda sjukdomar och nästan lika fruktansvärda sätt att försöka bota dem, om blodbad och spöken, livsfarligt smink, lik och märkliga saker man trodde på förr i tiden. Äckligt, knasigt och läskigt förr i tiden är lika mycket en bok för alla som gillar historia som för de som inte gör det.

Sofi Hjort

Äckligt, knäppt och läskigt förr i tiden

 

 

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

Om boken

En dag hittar Ebba ett tält längst inne i en garderob. Pappa blir genast entusiastisk, om de åker ut och tältar kan han ju testa sina nya fiskeprylar. Ett spännande äventyr - vem vet vad vildmarken har att erbjuda? Boris ska självklart också följa med, så att Ebba har något att göra när pappa fiskar. Och nog får Ebba och Boris att göra - när de upptäcker vad som verkligen döljer sig i vildmarken ...

Serien Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och älskas av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare. Eller som Bibliotekstjänst skrev: "kommer att få många barn att förstå varför det är roligt att läsa".

Familjen Monstersson ingår i Rabén & Sjögrens serie med lättlästa böcker för de allra yngsta nybörjarläsarna. Lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder.

Mats Wänblad, Pelle Forshed

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Spionen

Om boken

Max och Penny är superbra på att lösa mysterier! Och det är tur, för det händer en hel del skumma saker runt omkring dem.

Max och Penny är med Pennys föräldrar i Stockholm över helgen. De bor på hotell och har fått ett eget rum! Efter middagen ser Max och Penny en äldre man som går runt med ett förstoringsglas i korridoren, och senare på kvällen knackar han på deras hotelldörr och ropar på Penny. Vem är mannen - och hur kan han veta vad Penny heter? Nästa dag smyger de efter mannen till en park och då förstår de att han är riktigt farlig ...

Skoldeckarna är en lättläst serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Lena Forsman. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer. Och det bästa av allt: Det är så spännande att man glömmer att man övar!

Lena Lilleste, Lena Forsman

Spionen

Relaterat

Nyheter

Blod, bajs och ond bråd död

Sveriges historia består inte bara av kungar och krig. Den är full av äckliga, knäppa, roliga och läskiga saker som du aldrig hört talas om förut!

Seriebok med Röda Masken

Äventyr för superhjältar är en helt ny serie med Röda Masken! Renodlade serieböcker för de lite äldre fansen, med högt tempo och nervkittlande handling − perfekta för alla de som älskar superhjältarna och bara vill ha mer!

Tv-succén ZombieLars blir fartfyllt serieäventyr!

Den norska succé-teveserien ZombieLars har tagit även de svenska barnen med storm! Nu kommer den i roligt och rappt tecknat serieformat av illustratören Kim W. Andersson. Två böcker släpps samtidigt och det handlar om kärlek, mobbing och utanförskap i en värld av levande – och olevande.