Beskrivning
Författare
Empiriska svar kan dessvärre inte utlovas, däremot kommer du få recept på grönsaksgryta som tar ett dygn att göra och ett annat på fläsksida som nästan två. Fast det finns recept på den snabba men inte helt unika maträtten med tomat, mozarella och basilika samt en guide till hur du minimerar disk. Och just det, gjutjärnsstekpannan får sig en välbehövlig utskällning också. Jamen du hör ju.
Linnea Wikblad blandar humor med en mix av både lätta och mer avancerade recept där läsaren själv får utrymme att testa sig fram. Med få pekpinnar och en del ifrågasättande av gamla sanningar, som att gjutjärnspanna är det enda rätta eller att man bör använda samma vin I maten som man dricker TILL den. Hos Killmaterskan går det nämligen alldeles utmärkt med vilket billigt tetravin som helst i såsen. Även i glaset om det kniper.
Recensioner
www.djungeltrumman.se
”Från första raden är detta en underhållande, kvick och rejäl kokbok. Rejäl i form av matiga recept som känns genomförbara för en vanlig matlagare, utan krusiduller och diettips.”
”Killmaterskan är en fullträff” /Umeå Tidning
”Boken är otroligt opretentiös och innehåller alla möjliga recept. Allt från palak paneer och porchetta till sötpotatispuré med ingefära och knaprig halloumi med sötpotatis och äpple. Bilderna som är tagna av Sima Korenivski är ren diskbänksrealism som visar hur det ser ut på riktigt i ett kök när någon lagar mat. Men ändå är de smakfulla och inbjudande.”
”Den enda kokboken du nånsin behövt” Kakan Hermansson
”Linnea Wikblads purfärska kokbok ‘Killmaterskan' är i tonen lite som en yngre syster till Lotta Lundgrens ‘Om jag var din hemmafru'.” /Sydsvenskan
”Med skillnaden att bilderna är mindre matporr, mer stök – så som det ser ut i ett kök. Rätterna är uppenbart komponerade av någon med en gränslös kärlek till smaker.”
Nyheter
Hör Linnea Wikblad i veckans avsnitt av Bakom boken!
I veckans avsnitt av Bakom boken anar Daniel Sjölin ett estetiskt utbrytningsförsök från den rådande kokboksnormen. Gäst är radioprofilen Linnea Wikblad som just gett ut sin första kokbok och diskuterar kulten kring gjutjärnspannan, halvtrasiga hatthyllor och hur man effektiviserar den svenska nationalrätten – tacon.