bok

Var kommer maten ifrån?

Madeleine Söder

Författare

Beskrivning

2015-06-01
Svenska
3-6

Författare

Madeleine Söder

Hur tar man hand om höns? Var kommer honung ifrån? Hur har korna det på bondgården egentligen?

Aron gillar mat. Både att äta den och att laga den. Men hur hamnar all mat hemma hos oss? Var finns den innan den kommer till affären? Aron besöker en bondgård, ett bageri, en hönsgård och flera andra ställen. Allt för att få svar på frågan: Var kommer maten ifrån?

Ekologiskt och närproducerat är relativt nya begrepp som vi snabbt har tagit till oss. Inte minst föräldrar är väldigt måna om vad deras barn stoppar i sig. Var kommer maten ifrån? är en fin faktabok att läsa och titta i tillsammans. Här kan även små barn lära sig om fiske, biodling och svampplockning. Underbara fotografier blandas med lättbegriplig fakta och recept. En bok för alla åldrar!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-06-01

Läsordning

0

Omslagsfotograf

Madeleine Söder

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129695052

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

246

Vikt (kg)

0.359

Bredd (mm)

198

Format

Inbunden

 

Var kommer maten ifrån?

Om boken

Hur tar man hand om höns? Var kommer honung ifrån? Hur har korna det på bondgården egentligen?

Aron gillar mat. Både att äta den och att laga den. Men hur hamnar all mat hemma hos oss? Var finns den innan den kommer till affären? Aron besöker en bondgård, ett bageri, en hönsgård och flera andra ställen. Allt för att få svar på frågan: Var kommer maten ifrån?

Ekologiskt och närproducerat är relativt nya begrepp som vi snabbt har tagit till oss. Inte minst föräldrar är väldigt måna om vad deras barn stoppar i sig. Var kommer maten ifrån? är en fin faktabok att läsa och titta i tillsammans. Här kan även små barn lära sig om fiske, biodling och svampplockning. Underbara fotografier blandas med lättbegriplig fakta och recept. En bok för alla åldrar!

Madeleine Söder

Var kommer maten ifrån?

Relaterat

Pippi Långstrumps kokbok

Om boken

Recept från berättelserna om Pippi Långstrump med finurliga texter av Pippi-älskaren och hela familjens favorit David Sundin!

Alla känner till Pippi Långstrump som flickan som kan lyfta en häst, har en kappsäck full med guldpengar och har seglat på de sju haven. Men har du tänkt på att hon också är en mästerkock? För det är hon faktiskt!

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren och Pippis största fan David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan. Smarriga recept av Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Pippi-citat och Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder.

I Pippi Långstrumps kokbok välkomnas barn och vuxna att tillsammans laga godsaker och rätter från Pippis fantastiska värld. Och så får vi äntligen lära oss hur man gör sina egna krumelurpiller!

Med recept av Johanna Westman.
Rikt illustrerad med bilder av Ingrid Vang Nyman.

Astrid Lindgren, David Sundin, Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrumps kokbok

Jag fixar middan!

Om boken

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman

Johanna Westman

Jag fixar middan!