Ny serie med enkla och roliga fakta
Foto av :
Magnus Liam KarlssonPublicerad:
2023-06-08Julia Wiberg, populär barnprogramledare från bl. a. SVT:s Djur med Julia och författare till flera omtyckta barnböcker om djur och natur, står bakom en ny lekfull faktaboksserie med spännande ämnen för alla nyfikna barn i förskoleåldern.
Enkla och roliga fakta är en ny faktabokserie med lekfulla böcker om barnens favoritämnen med många färgglada bilder och lagom mycket text på helt rätt nivå. Perfekt för nyfikna och faktasugna barn från förskoleåldern och uppåt!
I Enkla och roliga fakta om dinosaurier lär vi känna massor av coola dinosaurier av olika slag: långhalsade växtätare, livsfarliga köttätare, dinosaurier med spetsiga horn och fantastiska flygödlor. Vi får också veta hur det var på dinosauriernas tid och läsa om fossil, vad en paleontolog gör och mycket mer.
– Det är omöjligt att inte fascineras av dinosaurier! Att de har trampat runt på jorden långt innan oss och att vi än i dag hittar spår efter dem. Alla barn behöver en "dinoperiod" i sitt liv och jag hoppas att den här boken kan vara en rolig och kittlande start på den!, säger Julia Wiberg.
Sanna Borell har tecknat de färgglada bilderna. Hon är en mångsidig illustratör som utkommit med flera egna bilderböcker och gjort sig känd för sin färgsprakande och fantasifulla illustrationsstil.
I Enkla och roliga fakta om rymden får vi följa med på en förunderlig resa genom vårt solsystem. Vi får läsa om vår egen stjärna solen, om månen och den första månlandningen, om kometer, stjärnfall, stjärnbilder och mycket mer.
– Rymden är ogreppbar i sin oändlighet men det finns ju så mycket häftigt där som är kul att veta om! Till exempel att det regnar diamanter på Neptunus och att Jupiter har över 90 månar! Mitt mål med den här boken är att både barn och vuxna på ett enkelt sätt ska lära sig coola, roliga och häpnadsväckande saker om rymden och vårt solsystem.
De fantasifulla och vackra bilderna är skapade av den populära illustratören Ingrid Flygare, som bland annat gjort den populära serien om fölet Pytte.
– Jag själv är mycket intresserad av vetenskap i alla former och särskilt rymden. Att teckna rymden var ett drömuppdrag, säger Ingrid Flygare. Mitt bidrag har varit att teckna bokens innehåll på både ett fantasifullt och på ett korrekt sätt. Jag har studerat bilder från Hubble-teleskopet och sen gjort en mjukare tolkning av vad jag sett. För att förtydliga vissa saker och gjuta liv i en annars död planet har jag lagt till objekt och detaljer efter egen fantasi i illustrationerna.
Relaterat
Relaterade artiklar